Vacant department store becomes a creative workspace

Because people spend more money on the Internet than the actual store, the department store has been closing the store and the abandoned buildings are ready. Without these empty shells being wasted, people will enter and transform them, such as Retail Design Collaborative and their sister company Studio One Eleven. They recently redesigned the vacant store in Long Beach, Calif., into an office, a creative workspace and a hub for community involvement.

This vacant area provides 34,100 square feet of potential for the two construction companies that were once on the 21st and 22nd floors. They want to be better connected to the community, they set out to design a blank department store and create a “city gallery”, a flexible and ever-changing seminar.

The flexible layout allows the company to work in a large open space with three raised sections for private meetings as a small meeting place.

The furniture is custom made and allows for reconfiguration as needed, with a drawing surface and a height-adjustable table. They designed furniture from raw materials and industrial materials to work seamlessly throughout the space.

The main gathering space is placed near the windows so that they face the street and connect with the people passing by.



Relevant recommended products

Aluminium Foil Insulation Silver Tape Duct HVAC Aluminium foil tape for food

High CRI LED 5W COB Chip Spot Light Gu10 110-240V

Insulation Board Made of Ceramic Fiber with Low Thermal Conductivity

PVC Flooring Sports Pvc Flooring Plastic Flooring D

Scaffolding Formwork Accessories Butterfly Nut

Fully customised family home to meet the needs of each member

Everyone uses this space to customize our homes to our liking, and each of us has our own way to deal with the challenge. For couples living in the Kaohsiung area of ​​Taiwan, the solution is to re-plan the entire house to suit the lifestyle of each family member. They work with HAO Design.

Every family member has different needs and preferences, so in addition to some other details, the new interior design must take into account all of this, including aesthetic direction, circulation routes, and ways of interacting with each other. . All of this is a plan that takes into account the end user. The house is designed to reflect the personal taste and style of their customers and is therefore an interesting combination of industrial and classical elements.

The indoor floor plan covers a total area of ​​110 square meters, forming an open area and a private area. The internal custom features are visible from the entrance, which has a series of shelves and grooves placed at different heights.

The original layout is more traditional, but does not really meet the needs of the owners. As a result, the kitchen had to be relocated and the space was reused for the storage area. The new kitchen is now adjacent to the balcony, which has sliding glass doors for plenty of sunlight. The balcony also includes a special area for planting plants that can be accessed directly from the kitchen.



Relevant recommended products

Paper Roll Slitting Rewinding Machine From China

Complete Solar System for Home Solar Panel System Home 5KW

PV Controller from China CNBM GS-50/100/150/200PF

PVC Membrane of Polyester for Waterproof System

430 SERIOUS HOT ROLLED STAINLESS STEEL COILS/SHEETS

Argentine house surrounded by vegetation

S&S House is a family home located in Buenos Aires, Argentina. It was built on a sloping sand dune, which affected its design and structure.

Sand on the sand dunes The house has a sloping shape that opens to the forest and is surrounded by rich vegetation. Architects and clients agree that these beautiful plants must be preserved.
Customers have an interesting request. They hope that the aesthetics of this house are similar to forests and that it is easy to maintain.

House was Designed as a layer, it consists of two areas. These two areas are connected by a corridor and a concrete pergola.
The private area is located in front of the house. The customer requested a total of three bedrooms. One of them needs to have its own private bathroom and dressing room. The other two are for the children. All three bedrooms are connected to form a compact structure.
The second area is a huge social space. It incorporates an open kitchen and lounge space. The social area is placed behind the house and then connected to the entrance courtyard and an extended balcony.



Relevant recommended products

Football Artificial Grass Certificated Sport Synthetic Turf

Pvc Foam Board (2mm-24mm) – China PVC foam board

PPR Equal Tee Fitting Used in Industrial Application

aluminum clip in ceiling tile with high quality

Single core concentric cable for rated voltage up to and including 0.6 / 1 kV

Hostel in the pine forests of northern Sweden

Snøhetta takes the resort in the woods to a higher level. This is a log cabin hotel, a group of 7 guest suites located in the pine forests of northern Sweden. The 55 m2 cottage blurs the line between the interior and exterior. The cabin is located ten meters above the ground with large windows and a meshed balcony.
The hotel is designed and built like a traditional Nordic wooden house with golden ash wood laminate flooring and golden birch plywood walls, complemented by a dark charred wood casing.

The bedroom bed is embedded in the floor, and the floor-to-ceiling windows provide views of the Lapland tree tops and the Lule River. The open skylight allows you to watch the stars late at night.




Relevant recommended products

PPR Ball Valve Fittings of Industrial Application

Pwm/mppt Solar Inverter1000W -6000W Reliable

SANYI ROAD HEADER 132CZ

H Beam with Good Quality and Multiple Material for Sale

30W LED flood light / LED high bay lamp

New office space of the Brazilian film company

Fabio Marins Arquitetura was hired to create a space for the film production company Corazon Filmes in Sao Paulo, Brazil, spanning 125 square meters. The two-story space has spacious windows and internal metal construction giving it an industrial atmosphere.
A busy company needs a lot of things in a fixed space, including multiple workstations, a conference room, an editing studio, a reception room, a waiting room, and a space for employees to relax.
They used inexpensive oriented strand board to make their texture a part of the design.
A cube-like structure obscures the office kitchen while presenting the company’s logo on one side. The
staircase leads to a mezzanine, where the conference room is located.



Relevant recommended products

Solar Panels with High Quality and Efficiency Mono 280W

Safety system and easy cleaning blender SJ-1000

2016 150W Off-Grid Polycrystlline Solar Panel with High Efficiency

Composite Non woven Geotextile for Road Construction

Thin Film Solar Cell with TUV/ UL/ CE/ RoHS/ IEC/ CQC/ ISO/ SFEC/ CEC Approval

Table made from marine travertine stone

The French-born Swiss designer Clément Brazille launched his collection, which produced a series of tables made of marine travertine stone for OceanAtelier Romeo. The Ocean Travertine Stone Collection consists of a side table, a coffee table, a console and a table, each leg made of carved and shaped stone tubes.

Although it is a highly durable stone, the sleek table looks light and fragile and can be used indoors or outdoors. Each piece is handmade in Italy, with a rectangular or round table top, depending on the design.



Relevant recommended products

Muticrystalline Solar Panel 195W A Grade For Commercial

Swing Check Valve Wafer Type Double Disc DN 200 mm

Artificial Grass Turf Economy for Kids Colorful

High Quality Aluminum Pcb 1200Mm 20W T8 Led Tube

Back contact efficient small solar battery components

Loft apartment in Slovenia

This loft apartment is located in the centre of Ljubljana, Slovenia and was renovated by the architectural firm SUPERFORM. The renovation is a new structure of the ceiling that encourages a view towards the south by bringing natural light to the space. It extends to the terrace and shows the panoramic view of the city.

The center of the loft serves as an open living room that connects to other spaces, so no corridors are needed, reducing the available square footage. The white surface reflects the light around the space, and the minimalist furniture makes it feel spacious.

At the end of the central space, you will find the kitchen, dining room and gym.



Relevant recommended products

Hard strong pvc foam sheet 1220*2440mm furniture foam board

M101-01Red PVC Coated Gloves Knit Wrist Smooth Protect Hand

CE and TUV Approved 85W Poly Solar Panel

Steam Pipe Thermal Performance Insulation Aerogel Felts

GTBZ38Self-propelled Telescopic Aerial Work Platform

Handmade lamps

Handmade in Spain, the ONN collection is a collection of lighting from designer Arturo Alvarez. Dynamic luminaires mimic the seashells, seaweeds and corals in the ocean, and the textured surface is made of stainless steel mesh. Due to their handcrafted nature, each lamp is a perfect luminaire for wall or ceiling suspension.
ONN contains chandeliers, wall lights or ceiling lamps, each in two sizes. The lamp is available in white, green or ochre.



Relevant recommended products

SIC Foam Filter Plate for Molten Metal Liquid Filter High Quality

Multilayer Laminating Hot Press Machinery for Core-board

Tight Textile Machinery Winder for Winding Yarn

Ppr Pipe Fittings Made in China for Irrigation with Good Price

Building Materials Plumbing Fittings Names PPR Pipe for Househould Water upply

Deadgood launches new products with personality

During the 2017 London Design Festival, British design brand Deadgood launched an eclectic collection of furniture and lighting, known as “products with individuality.”

Pop carpets are characterized by soft tones and bold patterns such as polka dots, swaying lines and curves, inspired by artist Keith Haring.

The Spun Light is a series of pendants released in 2011, and now it has a new surface. Each luminaire is made of aluminum

The new Marra table is available in three different sizes, such as a coffee table, a low table and a high table. They are made of ash wood.

These chairs are equipped with hard or soft seats and the back is designed to provide a comfortable dining experience.

The Tree table can be used in the office or at home. The design is inspired by the traditional farm table, but with laser-cut and steel legs, in sharp contrast to the table.

Anodised tables have a variety of new shapes, sizes and colors that give the 2008 design a new update.



Relevant recommended products

Red Copper Wire String Light Bulb for Outdoor Indoor Wedding Garden PartyDecoration

PVC Celuka Foam Board PVC Forex Sheet in Plastic Sheets

2019 Plastic Pipe Fittings for Water Supply Environmentally Friendly

Magnesite- Ziconia Brick

Pressure Reducing Valve

The Gravity collection includes these gorgeous hanging chairs

For outdoor design, the Gravity collection includes these gorgeous hanging chairs, resembling baskets and hot air balloons. Interestingly, they are harmoniously hung between the ceiling and the floor. They offer more stability and are ideal for roof decks and terraces, as well as pergola and gardens.
This Bauwerk chair has the same type of suspension system. The metal chain provides support from the ceiling while also making the bottom of the chair more stable. The actual design is very simple and common. The chair is egg-shaped and this casual structure makes it suitable for both indoor and outdoor spaces.
The Armadillo chair is slightly larger than the standard chair. It is actually closer to a daybed. It can be hung on a separate frame or attached to any ceiling or beam. Despite this, the interior is very warm and comfortable. Considering the size, the most suitable place for this hanging bench is the garden or swimming pool.



Relevant recommended products

Back lighting-20W- LED Flat light-LIGHT ENGINE-PANEL LIGHT

Industrial Equipment QL Overhead Crane with Magnet

80W Poly Solar Panel with High Efficiency Made in China

Pre-Painted Steel Coil/Color Coated Galvanized Steel Coil  Width 900mm-1250mm

FUXIANG Tower Cranes TC4807A (Top-Slewing)